Μέχρι στιγμής η Κίνα αποτελεί την χώρα με τη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική τεχνολογία στο κομμάτι της αναγνώρισης προσώπου στον κόσμο. Οι τελευταίες εξελίξεις την θέλουν να έχει δημιουργήσει μια νέα συσκευή (κάμερα),που θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες της στο εν λόγω κομμάτι.

Ο λόγος για την νέα κάμερα cloud 500 megapixel, με τεχνολογία AI,  ικανή να τραβήξει πανοραμικές φωτογραφίες και να απεικονίσει με εξαιρετική λεπτομέρεια ανθρώπινα πρόσωπα σε ένα στάδιο γεμάτο με χιλιάδες ανθρώπους. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει δεδομένα του κάθε προσώπου για το cloud. Η συσκευή είναι αρκετά ισχυρή ώστε να μπορεί να εντοπίσει ένα άτομο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κάμερα έχει αναπτυχθεί από επιστήμονες που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Fudan της Σαγκάης και το Institute of Optics, Fine Mechanics and Physics of Chinese Academy of Sciences της Changchun.

Σύμφωνα με έκθεση της China New Service, η cloud κάμερα των 500 megapixel μπορεί να τραβήξει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες. Η κάμερα έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία cloud computing, την τεχνολογία AI, την δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και το σύστημα αναγνώρισης προσώπου για τη λήψη συγκεκριμένων στόχων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, η ομάδα που έχει δημιουργήσει την κάμερα, έχει επίσης αναπτύξει δύο ειδικά τσιπ που επιτρέπουν στη συσκευή να καταγράφει βίντεο με την ίδια εξαιρετικά υψηλή ανάλυση. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που καταγράφονται από την κάμερα των 500 megapixel, μπορούν να μεταφορτωθούν σε ένα κέντρο δεδομένων cloud και τα δεδομένα μπορούν εύκολα να αποκτηθούν από οπουδήποτε στον κόσμο.