Έντονο είναι το ενδιαφέρον για το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy S10, με αρκετές φήμες να βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Όσο περισσότερο πλησιάζει η ημέρα παρουσίασης του, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ανυπομονησία των χρηστών για τα νέα χαρακτηριστικά που θα λανσάρει η Samsung.

Ένα από τα πολλά ερωτηματικά που φαίνεται να απασχολεί τους ειδικούς αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, αφορά το σύστημα ξεκλειδώματος που θα ενσωματωθεί στη συσκευή.

Απ’ ότι φαίνεται, η Samsung ετοιμάζει ορισμένες μεγάλες αλλαγές πάνω σε αυτό το κομμάτι, δεδομένου ότι η εταιρεία γιορτάζει τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας της Galaxy σειράς.

«Το S10 αναμένεται να δει το φως της ημέρας κατά τους πρώτους μήνες του 2019, με τις πιο πρόσφατες αναφορές να δείχνουν τον Ιανουάριο ως επικρατέστερο μήνα παρουσίασης του.»

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει την Samsung να ακολουθεί την λογική του iPhone X. Με άλλα λόγια, το νέο Galaxy S10 θα διαθέτει 3D σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο θα είναι ακριβέστερο, ταχύτερο και ασφαλέστερο. Ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργούσε καλύτερα σε μια ευρεία ποικιλία συνθηκών, καθώς η τρέχουσα έκδοση απαιτεί μεγάλη ποσότητα φωτός για να μπορεί να σαρώσει το πρόσωπο.

Πέρα από το 3D σύστημα αναγνώρισης προσώπου, η συσκευή θα μπορούσε να συνοδεύεται από έναν ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.