Αναρωτιέστε ποια είναι τα επόμενα σχέδια της Apple για τα iPhone; Η απάντηση είναι: να τα μετατρέψει σε μια υποβρύχια κάμερα. Φυσικά, μπορεί κάποιος να πει ότι τα iPhone ήδη μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάτω από το νερό για τη λήψη φωτογραφιών.

Ωστόσο, η Apple σκέφτεται να εξελίξει αυτή τη δυνατότητα για να παρέχει στους χρήστες μια εκπληκτική υποβρύχια εμπειρία λήψης φωτογραφιών. Τα νέα τηλέφωνα της Apple λέγεται ότι θα έχουν αξιολόγηση IP68. Το IP68 δείχνει ότι το κινητό είναι ανθεκτικό στο νερό (και τη σκόνη), οπότε μπορεί να μπει στο νερό για αρκετή ώρα και να μην προκληθεί καμιά ζημιά.

Όμως η Apple δεν σκέφτεται να μείνει εκεί. Δεν θέλει απλά να υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών. Επιθυμεί όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας. Σύμφωνα με το CultOfMac, η εταιρεία θέλει να επέμβει στο σχεδιασμό των τηλεφώνων και να τα εξοπλίσει με πολλούς αισθητήρες, οι οποίοι θα ρυθμίζουν τη λήψη μέσα στο νερό. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να αφορούν στο χρώμα, το φωτισμό, το βάθος, την απόσταση κ.ά.

Προς το παρόν δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι αλλά έχουν δοθεί κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πώς η Apple μπορεί να σκέφτεται τη νέα συσκευή.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η αδιάβροχη συσκευή μπορεί να διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας ο οποίος θα καταγράφει αντικείμενα κάτω από το νερό. Επίσης, θα υπάρχει σύστημα διαχείρισης, το οποίο θα ρυθμίζει τα χρώματα και τις αντιθέσεις.

Η συσκευή μπορεί ακόμα να διαθέτει αισθητήρα φωτός, ο οποίος θα ρυθμίζει τη φωτεινότητα, πάνω και κάτω από το νερό, με βάση το φωτισμό που υπάρχει στο περιβάλλον καθώς και έναν αισθητήρα βάθους.

Όπως, προαναφέρθηκε δεν είναι κάτι επίσημο ακόμα. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα μπορούσαμε να δούμε αυτή την τεχνολογία να κυκλοφορεί αλλά ευχόμαστε να μπορέσει η Apple να υλοποιήσει τα σχέδια της γιατί θα προσφέρει σίγουρα μια συναρπαστική εμπειρία λήψης φωτογραφιών κάτω από το νερό.