Στην Αμερική η πρόσληψη αστυνομικών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες επιλογής προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων, η διαδικασία  μπορεί να διαρκέσει τέσσερις έως έξι μήνες, γεγονός που επιβαρύνει αρκετά τις περιφέρειες στις ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού.

Η Αστυνομία

Έτσι λοιπόν τα αστυνομικά τμήματα στη Μινεάπολη και αλλού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σημαντική ενέργεια. Αυτό το οποίο αποφασίστηκε είναι να εξαλειφθούν ορισμένες δοκιμές εισόδου ατόμων, έτσι ώστε να διευρυνθεί η τελική επιλογή τους. Σε αυτό το σημείο την εμφάνιση της έκανε ο Thierry Hubert, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αναλύσεων Darwin Ecosystem του Ντάλλας, ο οποίος θεωρεί ότι μια τεχνητά έξυπνη ” πλατφόρμα που ονομάζεται Προγραμματισμένος Διερμηνέας Προσωπικότητας (PPI), θα μπορέσει να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στους «πονοκεφάλους» των αστυνομικών αρχών.

Η έξυπνη πλατφόρμα

Το λεγόμενο PPI αξιοποιεί την ισχύ του Watson της IBM για να αναλύσει την προσωπικότητα, την συναισθηματική κατάσταση και τις κοινωνικές συνδέσεις των στρατολόγων της αστυνομίας.

Πως λειτουργεί

Τα αστυνομικά τμήματα που υπογράφουν για τις υπηρεσίες των υποψήφιων αστυνομικών προσδοκούν από αυτούς δοκίμια 200 λέξεων σε απάντηση σε προτροπές όπως “Πείτε μας πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη γενέτειρά σας” και “Περιγράψτε τις αγαπημένες σας διακοπές”. Όπως χαρακτηριστικά ο Hubert οι  δοκιμαστικές ερωτήσεις είναι απατηλά αθώες. “Δεν μας νοιάζει αυτό που γράφουν, αλλά πώς γράφουν.”

H Διαδικασία

Όταν οι υποψήφιοι χτυπήσουν το κουμπί υποβολής, οι απαντήσεις διοχετεύονται μέσω του συστήματος του Δαρβίνου, το οποίο φτιάχνει αποτελέσματα για 52 διαφορετικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων επικοινωνίας, της αίσθησης δεοντολογίας και της νοοτροπίας των υπηρεσιών. Συγκρίνει αυτές τις βαθμολογίες με μια βασική γραμμή και οι αξιωματικοί αξιολόγησης λαμβάνουν μια έγχρωμη έκθεση που υπογραμμίζει τις καλύτερες και τις χειρότερες επιδόσεις του στρατοπέδου: Τα βέλτιστα χαρακτηριστικά είναι πράσινα, οι περιοχές ανησυχίας είναι κίτρινες και τα ενδεχόμενα προειδοποιητικά σημάδια είναι κόκκινα.

Προς κατάργηση οι ψυχολογικές εξετάσεις;

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι σύμφωνα με την εταιρεία ο PPI δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τις πλήρεις ψυχολογικές εξετάσεις που απαιτούνται από περισσότερο από το 90% των αστυνομικών τμημάτων της χώρας. (Τριάντα οκτώ κράτη υποχρεώνουν τους αιτούντες εργασία να περάσουν μια ψυχολογική αξιολόγηση.) Αντίθετα, επιχειρεί να προβάλλει τη δυναμική της ομάδας. “Μπορείτε να μετρήσετε τις δεξιότητες ενός ατόμου, αλλά θέλετε να είναι συμβατές με την κουλτούρα του οργανισμού”, είπε.

Τελος οι δοκιμές προσωπικότητας που βασίζονται σε AI(τεχνητή νοημοσύνη) δεν είναι κάτι καινούργιο, φυσικά. Οι επιχειρήσεις όπως η γερμανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Unilever έχουν χρησιμοποιήσει δοκιμές με βάση τη νευροεπιστήμη και ερωτήσεις συνέντευξης για να αναλύσουν τη γλώσσα του σώματος των υποψηφίων για εργασία, τον τόνο και την επιλογή λέξεων για χρόνια. Και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Mya Systems χρησιμοποιούν το AI για να αξιολογήσουν τα βιογραφικά σημειώματα, τους υποψηφίους οθόνης και να τα συνδυάσουν με δουλειές.

Με πληροφορίες από venturebeat.com