Ο SD-03 είναι ένας σεισμικός ανιχνευτής για την προστασία χρηματοκιβωτίων, τοίχων, θησαυροφυλακίων και γενικά στερεών αντικειμένων. Αποτελείται από ένα επιλεκτικό μικρόφωνο, το οποίο ανιχνεύει τους θορύβους που αναπτύσσονται στην επιφάνεια στην οποία είναι στερεωμένος ο ανιχνευτής, και από έναν ανιχνευτή θερμοκρασίας, ο οποίος ανιχνεύει τις μεταβολές της θερμοκρασίας πάνω στην προστατευόμενη επιφάνεια.

Μπορεί να ανιχνεύσει πολύ χαμηλούς θορύβους, όπως φλόγα οξυγόνου, ήχο τρυπανιού, μέτριας εντάσεως χτυπήματα, που δημιουργούνται στην προστατευόμενη επιφάνεια και δίνει συναγερμό σε περίπτωση που υπερβούν τα 5 ή 10 χτυπήματα, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουμε.

Ακόμα ανιχνεύει μεγάλης εντάσεως χτυπήματα που δημιουργούνται στην προστατευόμενη επιφάνεια, (δίνει συναγερμό σε περίπτωση που υπερβούν το προεπιλεγμένο LOW ή HIGH όριο) και μεταβολές της θερμοκρασίας, που εμφανίζονται στην προστατευόμενη επιφάνεια (δίνει συναγερμό σε περίπτωση που η θερμοκρασία μεταβληθεί κατά 5 ή 10 βαθμούς Κελσίου, μέσα σε χρόνο 15 ή 30 δευτερολέπτων).

Τέλος μπορεί να δώσει συναγερμό και όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει του 60 βαθμούς Κελσίου, ανεξάρτητα από το ρυθμό ανόδου και όταν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει το καπάκι ή να αποκολλήσει τον ανιχνευτή από τη θέση που είναι στερεωμένος. Η ευαισθησία του ανιχνευτή ρυθμίζεται ανάλογα με την επιφάνεια που θέλουμε να καλύψουμε.

Πηγή: Περιοδικό για την Ασφάλεια: Securityreport