Η Apple σκέφτεται να κάνει σημαντικές αναβαθμίσεις στα νέα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο. Οι αναβαθμίσεις, μεταξύ άλλων, θα αφορούν και τις μπαταρίες των τηλεφώνων.

Πληροφορίες λένε ότι τα νέα iPhone θα έρθουν με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύει μόνο για τα νέα τηλέφωνα. Η Apple σκέφτεται να αναβαθμίσει τις μπαταρίες και της τρέχουσας σειράς iPhone. Το σχέδιο τους λογικά θα μείνει ίδιο αλλά θα γίνουν κάποιες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo ανέφερε ότι αναβάθμιση μπαταρίας θα πάρουν τα εξής μοντέλα: iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR. Το iPhone XS, αυτή τη στιγμή διαθέτει μπαταρία 2,658 mAh.

Με την αναβάθμιση αναμένεται να πάρει μια τεράστια αύξηση της τάξης του 25 τοις εκατό. Η μπαταρία του iPhone XS Max θα αυξηθεί κατά 15 τοις εκατό.Τέλος, το iPhone XR, που τώρα  έχει μπαταρία 2.942 mAh, θα λάβει τη μικρότερη αύξηση, μόνο 5 τοις εκατό.

Δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης

Η Apple προχωρά σε μια τόσο μεγάλη αύξηση μπαταρίας (ειδικά στο iPhone XS και το XS Max) επειδή θέλει να προσθέσει στα iPhone της μια νέα δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, που υπάρχει ήδη σε συσκευές Android. Θέλει να δώσει στα iPhone τη δυνατότητα να φορτίζουν ασύρματα άλλες συσκευές, χρησιμοποιώντας τις δικές τους μπαταρίες.

Στόχος της Apple, είναι κυρίως η δυνατότητα φόρτισης του Apple Watch ή AirPods, όταν δεν είναι διαθέσιμος ο φορτιστής τους.

SAN JOSE, CA – JUNE 04: Apple’s senior vice president of Software Engineering Craig Federighi speaks during the 2018 Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) at the San Jose Convention Center on June 4, 2018 in San Jose, California. Apple CEO Tim Cook kicked off the WWDC that runs through June 8. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Η αλλαγή στις ήδη υπάρχουσες μπαταρίες των iPhone είναι απαραίτητη, προκειμένου να είναι δυνατή η φόρτιση άλλων συσκευών αλλά ταυτόχρονα να λειτουργούν αποτελεσματικά τα ίδια τα iPhone.

Η Apple έχει ήδη επικοινωνήσει με διάφορες εταιρείες που θα τη βοηθήσουν να επιτύχει το νέο της βήμα στην αναβάθμιση μπαταριών και την εισαγωγή της αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Μεταξύ των συνεργατών της θα είναι οι Compeq, Unimicron και TTM.