Το Wi-Fi KIT 4900 της Amiko είναι μία Plug and Play λύση που διαθέτει δικό της cloud μέσα από την εφαρμογή της Amiko Look/ ToSee και αποτελεί ιδανική επιλογή για τοποθέτηση σε οικίες, μικρά εμπορικά καταστήματα, ακόμα και περίπτερα. Αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη λύση για την προστασία μικρομεσαίων χώρων και συνδέεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία και εξοικονόμηση χρόνου!

Το ασύρματο KIT της Amiko περιλαμβάνει ένα NVR 9 καναλιών, 4 Wi-Fi κάμερες στα 1080p ανάλυση, ένα ποντίκι USB 2.0, καθώς και τροφοδοτικά DC 12V 2A και DC 12V 0.5A για το δικτυακό καταγραφικό και τις κάμερες αντίστοιχα. Είναι κατάλληλο για 24ωρη εφαρμογή σε επιχειρήσεις, κατοικίες, εμπορικά κέντρα, χώρους γραφείων, ακόμα και σε περίπτερα, καθώς υποστηρίζει τεχνολογία Cloud, επιτρέποντας τη πρόσβαση σε αυτό μέσω smartphone ή pc. Είναι κατάλληλο για το χρήστη που θέλει να απαλλαχτεί από περίπλοκες ρυθμίσεις, καλωδιώσεις και επιπλέον έξοδα. Ας ξεκινήσουμε με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του δικτυακού καταγραφικού.

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης- Securityreport.gr

Χαρακτηριστικά

Το δικτυακό καταγραφικό της Amiko φοράει έναν ARM Cortex A7 Quad core επεξεργαστή και διαθέτει λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε linux. Εξωτερικά και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος της συσκευής, θα συναντήσουμε υποδοχές HDMI, VGA, 2 πανκατευθυντικές Wi-Fi κεραίες, μία USB 2.0, καθώς και θύρα  RJ45 10M/100M Adaptive Ethernet. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει σκληρό δίσκο (2.5″/3.5″ SATA) μέγιστης χωρητικότητας 8ΤΒ.

Σε ότι αφορά τις δυνατότητές του, το NVR της Amiko υποστηρίζει έως 9 κανάλια σε αναλύσεις 2592×1944, 2048×1536,1920×1080,1280×960 και 1280×720 και είναι συμβατό με δικτυακά πρωτόκολλα TCP/CP, HTTP, UPnP, DNS, NTP, SMTP, PPPoE, DHCP, FTP, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, p2p και το ONVIF, για να συνεργάζεται και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών. Διαθέτει εφαρμογή cloud (Amiko Look/ ToSee), αλλά και λογισμικό CMS για τον εξ αποστάσεως έλεγχο και τη διαχείριση σε υπολογιστές που τρέχουν Windows 7/ Windows8 και Windows 10. Εναλλακτικά επιτρέπει τη σύνδεση και μέσω Web Browser.

Το μενού και οι δυνατότητες

Η εγκατάσταση του NVR Kit πραγματοποιείται αρκετά εύκολα, χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις και χρήση πολλών καλωδίων. Κατά την εκκίνηση του συστήματος θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το username και το password που υποδεικνύονται στο user manual και αφού ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, το NVR είναι σχεδόν έτοιμο! Το καταγραφικό αναγνωρίζει άμεσα τις Wi-Fi κάμερες που έχουμε συνδέσει σε αυτό. Για να μεταβούμε στο κυρίως μενού του NVR, αρκεί να πατήσουμε δεξί κλικ πάνω στην οθόνη. Το μενού διαθέτει διάφορες ενότητες, από τις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε εγγραφή και αναπαραγωγή καναλιών, να πάρουμε backup δεδομένων (μέσω δικτύου ή θύρας USB), να ορίσουμε καταγραφή βάσει ανιχνευτή κίνησης, να ελέγξουμε τη κατάσταση του σκληρού μας δίσκου και να παραμετροποιήσουμε τις ρυθμίσεις του δικτύου.

Μέσα στο μενού ρυθμίσεων και στη κατηγορία εγγραφή, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την εγγραφή κάθε καναλιού. Η εγγραφή σε κάθε κανάλι μπορεί να πραγματοποιείται συνεχόμενα, σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης, ακόμα και με το συνδυασμό των παραπάνω. Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε ποιες μέρες, αλλά και ώρες της εβδομάδας θα γίνεται η εγγραφή. Μια εγγραφή μπορεί να ξεκινήσει μέσω ανίχνευσης κίνησης ή χειροκίνητα, και όταν ενεργοποιηθεί ένα από τα event που έχουμε ορίσει, τότε το NVR ξεκινάει αυτόματα την εγγραφή, αποστέλλει email ή push notifications, buzzer/screen tips για να ειδοποιήσει έγκαιρα τον χειριστή, ενώ μπορεί να ανεβάσει υλικό και σε FTP server.

Στην καρτέλα «αναπαραγωγή» μέσα από το μενού ρυθμίσεων, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει παλαιότερες εγγραφές βάση ώρας, ημερομηνίας και σε περίπτωση συναγερμού. Μέσω της μπάρας επιλογών στο κάτω μέρος της οθόνης, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες τύπου παύση, γρήγορη/αργή αναπαραγωγή, zoom, πλήρη οθόνη, καθώς και backup αρχείων. Η εξαγωγή των αρχείων πραγματοποιείται πολύ εύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε στο καταγραφικό ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB, σκληρό δίσκο κ.ά.).

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες, το καταγραφικό προσφέρει και άλλα εργαλεία στο χρήστη όπως, αναβάθμιση του λογισμικού μέσω USB, επαναφορά συστήματος, συντήρηση (μπορεί να προγραμματιστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη), πληροφορίες γενικά για το σύστημα και τον δίσκο, ρυθμίσεις για τις PTZ κάμερες κ.ά. Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο DVR μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Αρχικά μέσω web browser, πληκτρολογώντας την διεύθυνση IP του καταγραφικού και μετά εισάγοντας τα στοιχεία μας (username/password). Μέσω του browser, ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει και να προβάλει ζωντανό βίντεο από τις κάμερες και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις των καμερών (χρώμα, φωτεινότητα κ.ά.). Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι μέσω λογισμικού ή μέσω της cloud πλατφόρμας που προσφέρει η εταιρία.

Ας δούμε και τα χαρακτηριστικά των καμερών που συνοδεύουν το δικτυακό καταγραφικό της Amiko. Οι κάμερες B25M200 ενσωματώνουν αισθητήρα 1/2.7″ CMOS με σταθερό φακό στα 3.6mm και ανάλυση Full HD. Έρχονται με ένα επιπλέον καλώδιο το οποίο διαθέτει Reset/Pair πλήκτρο, διαθέτουν IR για να προσφέρουν εικόνες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και είναι συμβατές με τα πρωτόκολλα συμπίεσης βίντεο H.264/H.264+/H.265 και H.265+ για μείωση του bandwidth και του κόστους του αποθηκευτικού χώρου.

 

INFO
  • Astra Sat
  • Κ. Καραμανλή 35 Ιωνία Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη. ΤΚ: 57008.
  • τηλ: 2310-784232 | fax: 23107-82251
  • e-mail: astrasat@astrasat.gr | site: www.astrasat.gr

Click to enlarge image 3.jpg