Σε νέα προκλητική δήλωση μέσω των social media προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας -με καθυστέρηση εβδομάδων- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στα όσα είπε επισκεπτόμενος τον Έβρο.

Συγκεκριμένα ο  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο twitter: «Ο Πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε ξανά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι κι αν λέτε η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική εδώ και αιώνες και τουρκική θα παραμείνει τουρκική».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παυλόπουλος στις 18 Ιανουαρίου επισκεπτόμενος τον Έβρο και συγκεκριμένα το Διδυμότειχο υπενθύμισε στην Άγκυρα, τη βασική διάκριση την οποία έκανε η Συνθήκη της Λωζάνης ιδίως σε ότι αφορά στη φύση των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη αλλά και στους Έλληνες της Τουρκίας. «Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο . Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο ΠΤΔ.

Μάλιστα σε εκείνη την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να τονίσει τι συμβαίνει και με τη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, η οποία -όπως τόνισε- είναι εθνική μειονότητα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, κάτι που τόσο οι πρόγονοί μας όσο και οι Θράκες σεβάστηκαν στο ακέραιο είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου: