Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη από τις προγραμματισμένες πορείες μαθητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα ομάδα φοιτητών της ΚΝΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή πορεία η οποία κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Στην πορεία των μαθητών, εντάχθηκαν και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που νωρίτερα βρέθηκαν στη Πλατεία Καμάρας, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας φυλλάδια.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών να βρίσκεται  στην κεφαλή της. Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη διαδρομή, η πορεία ακολούθησε τον άξονα της οδού Εγνατίας  και αντί να κινηθεί επί της Τσιμισκή με συνέχεια στη Βενιζέλου και τελική κατάληξη το Διοικητήριο, όπως συνήθως συνέβαινε κατά το παρελθόν, αυτή τη φορά κινήθηκαν  μέσα από την πλατεία Αγίας Σοφίας, από εκεί στην Τσιμισκή και από εκεί στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ακολούθως, μέσω της Ίωνος Δραγούμη έφτασαν στο ΥΜΑΘ  και μέσω της Αγίου Δημητρίου και της Ιασωνίδου κατέληξαν στην Πλατεία Καμάρας.

“Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ, δεν υπήρξαν παρατράγουδα”

Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και ημέρες είχε καταρτίσει το πρόγραμμα μέτρων για τη σημερινή ημέρα. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Radio North 98 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι την “τελική λήξη συναγερμού” θα βρίσκονται επί ποδός πάνω από 1500 άτομα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα τάξης και ασφάλειας κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνα της επετείου του Πολυτεχνείου.