Σε καταδίωξη… βγαλμένη από ταινία συμμετείχαν χθες το βράδυ αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, όταν όχημα ύποπτο για λαθροδιακίνηση δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Συγκεκριμένα γύρω στις 3 τα ξημερώματα το Αλλοδαπών ζήτησε συνδρομή για έλεγχο οχήματος ύποπτο για διακίνηση λαθρομετανάστων. Το όχημα κινούνταν επί τις Περιφέρειακης με ρεύμα προς ανατολικά. Αρχικά μπήκε στον κόμβο Αγίου Παύλου όπου και αντιλήφθηκαν ότι τους ακολουθούσαν με συμβατικό όχημα οι αστυνομικοί. Αμέσως ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν, όμως δύο πληρώματα της Άμεσης Δράσης είχαν ήδη πάρει θέσεις!

Το πρώτο στην Επταπυργίου και το δεύτερο στην οδό E.Ζωγράφου κοντά στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Το πρώτο πλήρωμα μπόρεσε και είχε οπτική επαφή με το ύποπτο όχημα δίνοντας το στίγμα του και το δεύτερο πλήρωμα έκλεισε το ρεύμα που κατέβαινε, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες στο όχημα, να αναγκαστούν να εγκαταλειψουν το όχημα κοντά στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Στη συνέχεια ο οδηγός καταδιώχθηκε πεζός από αστυνομικούς και κατα τη διάρκεια της αποχώρησης του από το όχημα έβγαλε τη κόκκινη μπλούζα που φορούσε μένοντας μόνο με μπλούζα μαύρου χρώματος για να μπερδέψει τους αστυνομικούς.

Μη έχοντας διέξοδο σκαρφάλωσε σε σκεπή δίπλα από τα Εβραϊκά Κοιμητήρια και προσπάθησε να φύγει προς την Έλλης Αλεξίου, όμως πηδώντας απο ύψος, το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλέσει συντριπτικό κάταγμα κνημης.

Συνελήφθη και παρελήφθη από συναδέλφους του Τμήματος Συντονισμού Λαθροδιακίνησης, ενώ και ο συνοδηγός συνελήφθη μετά απο πεζή καταδίωξη απο συναδέλφους του Συντονισμού.

Να σημειωθεί, ότι ο οδηγός ήταν Αλβανός υπήκοος, ενώ εντός του όχηματος υπήρχαν 7 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι 4 διέφυγαν ενώ οι 3 συνελήφθησαν.