facebook

Όλοι μας έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή στη ζωή μας έναν λόγο για τον οποίο δεν θέλουμε πλέον να διατηρήσουμε ενεργό τον λογαριασμό μας στο Facebook.  Το πως να διαγράψετε τον λογαριασμό σας είναι κάτι που οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε πώς να το κάνετε. Το ερώτημα είναι γνωρίζετε πως να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας; Φυσικά και μπορείτε και αρκεί αφενός να βεβαιωθείτε  ότι έχετε κατεβάσει ένα αντίγραφο των δεδομένων σας πριν διαγράψετε το λογαριασμό σας και αφέτερου να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.!

Ξεκινώντας:

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook

Πριν αποχωρήσετε οριστικά από το Facebook, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε περίπτωση που τα χρειαστείτε αργότερα.

  1. Μεταβείτε στα Settings.
  2. Ενώ βρίσκεστε στην καρτέλα General, κάντε κλικ στην επιλογή Download a copy of your Facebook data.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Start My Archive.
  4. Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στην επιλογή Submit.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Start My Archive στο πλαίσιο «Request My Download«.

Στη συνέχεια, το Facebook θα συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα σας και θα στείλει το αντίγραφο στην εγγεγραμμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook;

Ακολουθούν τα βήματα για να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook:

  1. Μεταβείτε στα Settings.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί General στο αριστερό παράθυρο. Παλιότερα η επιλογή απενεργοποίησης του λογαριασμού Facebook ήταν στη σελίδα Security (τώρα στο Security and Login).
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Manage Account στην οθόνη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Deactivate your account.

facebook

Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό στο Facebook;

Ένα πράγμα που οι περισσότεροι χρήστες θέλουν να μάθουν είναι πώς να διαγράψουν μόνιμα τον λογαριασμό στο Facebook. Για να το πετύχετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook.
  2. Επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο, https://www.facebook.com/help/delete_account
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Delete My Account.
  4. Στη συνέχεια ακολουθείστε τις οδηγίες που σας δίνονται.

diagrafi facebook

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κλείσετε το λογαριασμό στο Facebook

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook πριν τον απενεργοποιήσετε ή τον διαγράψετε μόνιμα. Ενδέχεται να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ανακτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook μετά την απενεργοποίησή του. Αλλά να είστε προσεκτικοί, δεν θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε γνώμη αφού διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook. Οπότε πάρτε την απόφασή σας με σύνεση.

Θα χρειαστούν 90 ημέρες για να διαγράψει το Facebook όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεό σας, τις αναρτήσεις, τα σχόλια, τα μηνύματα και όλα τα υπόλοιπα. Άλλοι χρήστες του Facebook δεν θα μπορούν να επισκέπτονται το προφίλ σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαγραφής. Ωστόσο, τα μηνύματα κειμένου, οι εικόνες που έχετε στείλει στους φίλους σας μέσω συνομιλίας, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται σε εκείνους, επειδή αποτελούν μέρος και του δικού τους λογαριασμού. Μπορείτε να τους ζητήσετε να διαγράψουν τα μηνύματά σας.