Έκτακτα μέτρα έχουν αρχίσει να λαμβάνονται στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς έχουν εντοπιστεί 52 αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ άλλοι 190 βρίσκονται σε καραντίνα, με σκοπό να προστατευθούν από την έκθεσή τους στον ιό. Βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την προμήθεια μασκών, αντισηπτικών και γαντιών για την καθημερινή χρήση από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνονται καθημερινά απολυμάνσεις, ενώ θα τηρούνται αυστηρά αποστάσεις στα Α.Τ. Στις υπηρεσίες που υπάρχει επαφή με το κοινό θα τοποθετηθούν πλέξιγκλας. Τέλος, διμοιρίες «καραντίνας» θα δημιουργηθούν, τις οποίες θα στελεχώνουν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης μέτρων τάξης (ΥΑΤ). Τις συγκεκριμένες διμοιρίες θα στελεχώνουν αστυνομικοί που θα έχουν επιστρέψει από την καλοκαιρινή τους άδεια και στόχος είναι να μην μεταφέρουν τον ιό σε συναδέλφους τους που εργάζονται ήδη.

Αυτό αναμένεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον μιας εβδομάδας, όσο δηλαδή διαρκεί και ο χρόνος εμφάνισης του κορονοϊού σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα.