Κινέζοι χάκερ έκλεψαν απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού ναυτικού

0
319

Σύμφωνα με την Washington Post κινέζοι κυβερνητικοί χάκερ έχουν καταφέρει να κλέψει ένα τεράστιο πλήθος ευαίσθητων πληροφοριών από έναν εργολάβο του Ναυτικού του αμερικανικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων μυστικών σχεδίων για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου πυραύλων αντιπυραυλίων που ξεκίνησε με υποβρύχιο, ανέφερε η Washington Post την Παρασκευή.

Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες  οι παραβιάσεις έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο από ένα τμήμα του κινεζικού Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας που λειτουργούσε από την κινεζική επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ο εργολάβος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε στην έκθεση, εργάζεται για το ναυτικό κέντρο υποβρύχιας πολέμου, με έδρα το Newport, Rhode Island. Διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη για υποβρύχια και υποβρύχια συστήματα όπλων.

 

Η Κλοπή δεδομένων

Σύμφωνα με την Post, οι χάκερ έκλεψαν 614 gigabytes δεδομένων που περιελάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τους αισθητήρες, τα υποβρύχια κρυπτογραφικά συστήματα και ένα ελάχιστα γνωστό έργο Sea Dragon.

Το Πεντάγωνο δεν έχει πει πολλά για το Sea Dragon, το οποίο ξεκίνησε το 2012, εκτός από το ότι αποσκοπεί στην προσαρμογή των υφιστάμενων στρατιωτικών τεχνολογιών σε νέες χρήσεις, ενώ  εκπρόσωπος του Ναυτικού, Commander Bill Speaks, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την έκθεση Post, αναφέροντας τους λόγους ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας  εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον σε μια σειρά ζητημάτων, όπως το εμπόριο και τα στρατιωτικά θέματα.