Μεγάλη προμηνύεται η νύχτα για τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων στις Καστανιές Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος – Κέλλυ Σαουάχ Μαραγκουδάκη

Όπως γίνεται αντιληπτό από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Securitynews.gr στο σημείο βρίσκονται σχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε οργανωμένη ή μη είσοδο λαθρομεταναστών στα ελληνικά σύνορα. Την ίδια στιγμή λίγα μέτρα από το τελωνείο των Καστανιών, οι 10 διμοιρίες μέχρι το πρωί θα ενισχυθούν με τέσσερις επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από την Αττική. Να σημειωθεί ότι παρ’όλο που στους αστυνομικούς των τεσσάρων διμοιριών είχε δοθεί τετραήμερο ρεπό δέχτηκαν οικειοθελώς να συνδράμουν τις επιχειρήσεις στον Έβρο.

“Ανάβουν φωτιές”

Όπως μας ανέφερε στο Securitynews.gr αστυνομικός υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο σημείο υπάρχουν χιλιάδες άτομα. Αυτή τη στιγμή ανάβουν φωτιές μέχρι το πέρας της νύχτας. Η νύχτα θα είναι δύσκολη για όλους τους συναδέλφους μου”.

Στη προσπάθεια τους για αποτροπή της παράνομης λαθρομετανάστευσης χρησιμοποιούνται και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) της ΕΛ.ΑΣ. μεταδίδοντας εικόνα για τις κινήσεις των λαθρομεταναστών κυρίως μέσω θερμικών καμερών.

Δείτε τις φωτογραφίες του Securitynews.gr: