Δεν είναι πλέον συγκλονιστικό να ακούει κανείς ότι κάποια εταιρεία έχει χάσει και οι εισβολείς απομακρύνθηκαν με εκατομμύρια, αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια, λογαριασμών χρηστών.

Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση – τόσο συχνά που πολλοί δεν ενοχλούνται ούτε καν από το γεγονός ότι τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού τους ενδέχεται να έχουν κλαπεί.

Εκεί έρχεται το HackNotice, μια startup εταιρεία ασφάλειας που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με ενδεχόμενη απειλή με στόχο τους καταναλωτές.

Η Startup

HackNotice είναι μια δωρεάν υπηρεσία που ξεκινάει σήμερα για Android, iOS και το διαδίκτυο για να βοηθήσει τους χρήστες να ενημερώνονται για τις ατέλειες και τις παραβιάσεις δεδομένων που τους αφορούν.

Με έδρα το Ώστιν του Τέξας, η HackNotice παρακολουθεί την εμφάνιση απειλών και σας ειδοποιεί για αυτές που επηρεάζουν τους λογαριασμούς, ενώ παράλληλα σας καθοδηγεί στη διαδικασία ανάκτησης και μείωσης του κινδύνου διαρροών ταυτότητας.

Τα πλεονεκτήματα

Μπορείτε να ορίσετε οποιονδήποτε τομέα θέλετε να παρακολουθήσετε, αλλά υπάρχουν επίσης 110 προτάσεις για δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο, κρυπτογράφηση, οικονομικούς και άλλους ιστότοπους που περιλαμβάνουν πιο ευαίσθητες πληροφορίες που ίσως θέλετε να παρακολουθήσετε. Εκτός από τις ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, το HackNotice περιλαμβάνει επίσης ιστορικά δεδομένα: 20.000 “ειδοποιήσεις hack” που χρονολογούνται έως και 10 χρόνια πριν.

Σε ιδιωτική beta μέχρι τώρα, το HackNotice διευθύνεται από τον Steve Thomas, τον δημιουργό του PwnedList, μια παρόμοια προσφορά που βοήθησε τους χρήστες να καταλάβουν εάν τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού τους είχαν παραβιαστεί. Ιδρύθηκε το 2011, το PwnedList αποκτήθηκε από τον InfoArmor τον Αύγουστο του 2013 και στη συνέχεια έκλεισε μετά την παραβίαση του ίδιου του ιστότοπου το Μάιο του 2016.