Σε δίκη έχει παραπεμφθεί σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης, ο νεαρός Φεριώτης κτηνοτρόφος και οι Τούρκοι που μπήκαν παράνομα στην χώρα μας την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κτηνοτρόφος συνεπλάκη μαζί με τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι του προκάλεσαν βαριές σωματικές κακώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κτηνοτρόφος αντιμετωπίζει δυστυχώς και κατηγορία με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, σύμφωνα με το evros-news.gr.

“Παράνομη σωματική βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” αναφέρει το κατηγορητήριο γι’ αυτόν, εκτός της κατηγορίας για απλή σωματική βλάβη. Κινδυνεύει μάλιστα αν κριθεί ένοχος για ρατσισμό, να τιμωρηθεί για καθέναν από τους 8 Τούρκους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που μπήκαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος ζητώντας πολιτικό άσυλο επειδή κινδυνεύουν από το καθεστώς Ερντογάν και συνεπλάκησαν μαζί του.

Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά η ποινή μπορεί να είναι ακόμα και φυλάκιση, την στιγμή που με βάση την ιατροδικαστική έκθεση, ο ίδιος υπέστη βαριές σωματικές βλάβες από τους Τούρκους και μάλιστα ρήξη του τένοντα στο χέρι, που ίσως χρειαστεί και ορθοπεδική επέμβαση.

Μάρτυρες υπεράσπισης του κτηνοτρόφου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, ο αγρότης που πριν λίγο καιρό δυο Αλγερινοί τον απείλησαν με μαχαίρι, τον έδεσαν χειροπόδαρα και του έκλεψαν αυτοκίνητο και κινητό, ο αγρότης στον οποίο ο κτηνοτρόφος έστειλε μήνυμα να ειδοποιήσει την αστυνομία για τους 8 Τούρκους που εντόπισε και ένας Συνοριοφύλακας που τους συνέλαβε.

Στο πλευρό του θα είναι και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με τα μέλη του, αφού με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί σήμερα το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης να παρευρεθούν αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στης 11:30 έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να δηλώσουμε όλοι μαζί τη δυναμική και μαζική μας συμπαράσταση στον νεαρό κτηνοτρόφο μας που κατηγορήθηκε άδικα και δικάζεται για ρατσιστική επίθεση.
Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσε ο λαός του Έβρου τον Μάρτιο, προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας των συνόρων μας δεν μπορεί να ποινικοποιείται. Ας προσέλθουμε όλοι μαζικά αύριο, για να διατρανώσουμε τη συμπαράστασή μας στον άδικα κατηγορούμενο συνάδερφό μας”.

 

Πηγή: Hellasjournal.com