Στην εποχή μας, με όλα τα περιστατικά διαρροής δεδομένων που ακούμε να συμβαίνουν αρκετά συχνά, η διατήρηση της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση.

Μήπως η λύση είναι το Τor;

Το Tor είναι μια απάντηση που λύνει αυτό το πρόβλημα και βοηθά στη διασφάλιση της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο και της αποφυγής της παρακολούθησης. Ωστόσο, το να ρυθμίσουμε το πρόγραμμα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο.

Έτσι, μια επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Brass Horns Communications δοκιμάζει αυτή τη στιγμή μια κάρτα δεδομένων SIM, η οποία μεταφέρει αυτόματα όλη την κίνηση των δεδομένων σας μέσω του δικτύου Tor.

Δεν απαιτεί καμία ρύθμιση, καθώς όλες οι ρυθμίσεις είναι ενσωματωμένες σε αυτή. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο όνομα πρόσβασης στη συσκευή τους, για τη σύνδεση στο νέο δίκτυο.

Αλλά το καλύτερο σχετικά με την κάρτα Tor-SIM είναι ότι ούτε καν η Brass Horn μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση που περνά μέσα από αυτή.

Ο ιδρυτής της Brass Horn, Gareth Llewelyn, δήλωσε στο Motherboard ότι αυτό που επιδιώκουν με την κάρτα είναι να προσφέρουν στους χρήστες ένα τρόπο να αποφύγουν την παρακολούθηση των δεδομένων τους από τον οποιονδήποτε.

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η κάρτα SIM Brass Horn Onion3G συνδέεται μόνο μέσω 3G υπηρεσίας. Βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση beta και επί του παρόντος λειτουργεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία σκοπεύει να τη θέσει στη διάθεση του κοινού μέχρι το 2019.

Η κάρτα Tor-SIM θα τιμολογηθεί πιθανότατα £ 2 το μήνα, για να χρησιμοποιείται σε προπληρωμένη βάση. Κάθε MB κυκλοφορίας που περνά μέσα από αυτή θα κοστίζει £ 0,025 στους χρήστες. Οι πελάτες θα μπορούν να επαναφορτίζουν τον λογαριασμό τους  χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα ή cryptocurrencies όπως Bitcoin, Monero ή ZCash.