Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ μετά από καταγγελία προέδρου κοινότητας στην Αρκαδία, ότι του ζήτησαν πολιτικό μέσο για να του στείλουν πυροσβεστικό όχημα – Διατάχθηκε και ΕΔΕ για το περιστατικό.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρη Δημητρακόπουλου, που αποκάλυψε την Κυριακή (08/08) ότι τηλεφώνησε σε ταξίαρχο ώστε να σταλούν πυροσβεστικές δυνάμεις και του ζήτησε πολιτικό μέσο.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις στην τοπική ιστοσελίδα arcadiaspot.gr: «Επόμενη ημέρα δεν υπάρχει. Είμαστε τρεις ημέρες σε δράση. Έχει αρχίσει η φωτιά από τη Νεμούτα και περιμένουμε ημέρα με την ημέρα. Εχθές, για ένα λάθος της Πυροσβεστικής ζητήσαμε μια βολή με το ελικόπτερο, αλλά η Πυροσβεστική έδωσε εντολή να πάει στη Νεμούτα και, από εκεί και πέρα, κάηκε η Γορτυνία».

Αναφορικά με τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα, ο ίδιος είπε: «Εχθές έγιναν τέσσερις, έφυγε το αεροσκάφος να πάει να φουλάρει και όταν γύρισε, εκεί έγινε το λάθος. Αν δεν έφευγε το αεροσκάφος και έριχνε μια βολή ακόμα, θα είχαμε θετικά αποτελέσματα».Στον εν λόγω οικισμό σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, με τον πρόεδρο του χωριού να σημειώνει: «Οι καταστροφές είναι μεγάλες και υπάρχει μεγάλη αδράνεια από τους ανώτερους υπεύθυνους, γιατί όταν φωνάζουν τον επικεφαλής της Αστυνομίας να διώξει τον κόσμο, ποιος θα κοιτάξει τα σπίτια; Δεν υπάρχει Πυροσβεστική, τίποτα, μόνο ο αέρας υπάρχει. […] Λάβαμε εντολή εκκένωσης πριν από τέσσερις ημέρες. […] Οι εστίες υπάρχουν ακόμα. Υπάρχει άκαυτο μέτωπο, υπάρχει μεγάλος αέρας. Το χωριό έχει ξεμείνει από ρεύμα, από νερό και δεν μας κοιτάει κανένας, τίποτα!». Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος με λυγμό στη φωνή του αποκάλυψε την επικοινωνία που είχε με ταξίαρχο, λέγοντας: «Πιστεύω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες τα ξέρουν όλα γιατί υπάρχουν και τηλέφωνα. […] Υπάρχουν 15 καμμένα σπίτια, συν οι αποθήκες. Τις αποθήκες δεν τις γνωρίζω ακόμα. Συν τοις άλλοις, εχθές που άνοιξε ο δρόμος από το Νεοχώρι, πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παππά από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό ώστε να σβήσω αυτά που καίγονταν. Ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κύριος ταξίαρχος μού είπε αν υπάρχει πολιτικό μέσο».