Πιο πλούσιοι σε… ανασφάλεια έγιναν οι κάτοικοι των τριών περιοχών του Δήμου Παλλήνης (της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης) μετά τη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη (28/1).

Στα διάρκειά της ελέχθησαν πολλά με πλέον σημαντικό ότι για ολόκληρο τον δήμο είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των 55.000 κατοίκων του είναι μόλις 23 αστυνομικοί με ένα, όλο κι όλο, περιπολικό.

Το κενό ασφάλειας που δημιουργείται προσπαθούν να καλύψουν οι περιπολίες των μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι επιτελούν σημαντικότατο έργο.

Όμως εκ των πραγμάτων η ανασφάλεια παραμένει με αποτέλεσμα ο ίδιος ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος να απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος ζητά από το Υπουργείο:

  1. Την άμεση στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων του ΑΤ Παλλήνης με το αναγκαίο προσωπικό
  2. • την πλήρη κάλυψη με τον αναγκαίο εξοπλισμό σε οχήματα και άλλα αναγκαία είδη,
  3. • την καθιέρωση πεζών περιπολιών σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, και
  4. • την πύκνωση των μηχανοκίνητων περιπολιών ( περιπολικά και μοτοσυκλέτες ΔΙ.ΑΣ) και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας όλο το 24ωρο.

Ο κ. Ζούτσος ξεκαθάρισε ότι ο δήμος «δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία και λειτουργεί επιβοηθητικά».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι «ο Δήμος Παλλήνης έχει φροντίσει για την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού και στις τρεις δημοτικές ενότητες αλλά και για την καθιέρωση Υπηρεσίας Φύλαξης των δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων με τέσσερα περιπολικά που θα κινούνται όλη τη νύχτα σε όλη την έκταση του δήμου».