Παρά τις απαγορεύσεις λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lesvospost, αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν περισσότερα από 1.000 άτομα το μεσημέρι του Σαββάτου, αψηφώντας τα μέτρα της κυβέρνησης και βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους.

Με συνθήματα ενάντια στην ακροδεξιά και στον φασιστικό κίνδυνο, εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σημείο έναρξης και τερματισμού την πλατεία Σαπφούς. Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λιγοστοί κάτοικοι του νησιού.

Μάλιστα, για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα αντιφασιστική συγκέντρωση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό του νησιού…

Με έκκληση του ο αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας βορείου Αιγαίου Παντελής Βουρλής με έκκληση του στους πολίτες του βορείου Αιγαίου ζητά «να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους γύρω μας».

Επίσης, με «θερμή παράκληση προς τους διοικητές των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις αρμόδιες αρχές ζητά «να πράξουν ομοίως με τους μετανάστες-πρόσφυγες που δυστυχώς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα αστικά κέντρα». Αφορμή στάθηκαν φυσικά τα γεγονόταν στην Μυτιλήνη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σάιτ stonisi.gr: