Με αφορμή τις συνεχείς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο Ανατολικό Αιγαίο όπου μας θυμίζουν εποχές 2015 το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επιβαρύνεται όλο και περισσότερο προσπαθώντας να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο πλέον που του έχει ανατεθεί  καθημερινά.

Τα στελέχη του ΛΣ καθημερινά δίνουν  μάχες σώμα με σώμα στην έρευνα και τη διάσωση υπερβάλλοντας τον εαυτό τους για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Ακόμα περισσότερο αναγκαίο και επιτακτικό είναι η επίσπευση της διαδικασίας του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΣΕΑΛΣ) όπου εδώ και δυο μήνες έχει ανακοινωθεί στα στελέχη η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΣΕΑΛΣ και ακόμα τίποτα.

Ποτέ θα τελειώσει η επιλογή των ατόμων; Ποτέ θα ξεκινήσει η λειτουργία του σχολείου επιτέλους; Τι περιμένουμε; Βλέπουμε ότι όλο και περισσότερα στελέχη των ΚΕΑ αποσπώνται στη Χίο στη Μυτιλήνη στη Σάμο στη Κω στο Φαρμακονήσι κτλ. Με το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό για το μεταναστευτικό αποσπώνται όλο και περισσότερα στελέχη  ΚΕΑ στο Ανατολικό Αιγαίο για να συνδράμουν στις περιπολίες που εκτελεί ο Ελληνικός Στρατός σε συνεργασία με το ΛΣ με σκάφη του Στρατού όπου συνδράμουν ΚΕΑ.

Έτσι είναι πλέον επιτακτικά αναγκαίο η έναρξη του (ΣΕΑΛΣ) Ακόμα είναι αναγκαίο για άμεσες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα ενισχύοντας όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα στο Ανατολικό Αιγαίο και στην υπόλοιπη χώρα όπου καθημερινά το φαινόμενο του μεταναστευτικού όλο και περισσότερο διογκώνεται.

Ο Γιώργος Σφακιανάκης  είναι Προέδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

Πηγή: ekriti.gr