Εβδομήντα επτά παραβάσεις διαπίστωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε 609 ελέγχους που διενήργησε το χρονικό διάστημα από 6 έως και 12 Ιουλίου 2020.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Αταλάντη.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 63.670 ευρώ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών και του υπαιθρίου εμπορίου, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 7.458 τεμάχια προϊόντων – μαϊμού και 162,5 κιλά οπωροκηπευτικών και λάδι.

Τέλος σε επιχείρηση πάταξης του παραεμπορίου στη λαϊκή αγορά της Τούμπας και Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη, μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και υπό το συντονισμό του ΣΥΚΕΑΑΠ, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν 274 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 52,5 κιλά λαδιού, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, με επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 800 ευρώ.

Πηγή: arthro.gr