Σε συναγερμό covid-19 βρίσκεται και η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης με τρία απανωτά κρούσματα κορoνοιού σε διάστημα 24 ωρών.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Ανάμεσα στους υπαλλήλους που διαγνώστηκαν θετικοί είναι μια δημοσιογράφος μαζί μ έναν κινηματογραφιστή και έναν οδηγό. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ειδοποιήθηκε πάραυτα προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση και να αποφανθεί αν θα προχωρήσει στο κλείσιμο του οργανισμού για περίπου δέκα ημέρες όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας θα δοθεί εντολή για ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχαν οι τρείς εργαζόμενοι ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο επαφών ακόμη και με εκπρόσωπους της ΕΛΑΣ.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους της εταιρίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτοί ουδέποτε υποβλήθηκαν σε οργανωμένο προληπτικό έλεγχο, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, ενώ υπήρξαν ευκαιρίες στην πόλη για δωρεάν ελέγχους COVID- 19 σε ανθρώπους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, εφόσον βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Αυτό όμως που δυναμιτίζει τις εξελίξεις και δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα στην όλη κατάσταση, είναι οι φόβοι που εκφράζονται πλέον και για άλλους θετικούς υπαλλήλους που δε αποκλείεται να μετατρέψουν το δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σε νέα «υγειονομική βόμβα» όπως το παράδειγμα με τα party του Α.Π.Θ και των συγκεντρώσεων σε πλατείες.