Μέσα από μια σημαντική πρωτοβουλία, ο δήμος Περιστερίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του ογκολογικού νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» προσφέρουν τη δυνατότητα εξέτασης ψηφιακής μαστογραφίας σε άπορες, ανασφάλιστες ή γυναίκες με χαμηλό εισόδημα.

Η σημαντικότητα της πρωτοβουλίας αυτής έγκειται στο γεγονός, ότι ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εφικτό, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο δήμος Περιστερίου μέσω του αντιδημάρχου Υγείας και καρδιολόγου Γεώργιου Μπεκιάρη, εξασφάλισε ημερομηνίες εξέτασης την Πέμπτη 18 Ιουνίου και την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών, άπορες, ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες με χαμηλό εισόδημα, έως 6.000 ευρώ ατομικό ή έως 12.000 ευρώ οικογενειακό.

Το πρόγραμμα όμως δεν απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν ήδη διαγνωστεί ή έχουν εμφανίσει καρκίνο του μαστού κατά το παρελθόν.

Οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου Περιστερίου έως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Πηγή: Arthro.gr