Ποινική δίωξη στον Π. Ψωμιάδη για τις δηλώσεις κατά του Μπουτάρη (vid)

0
208

«Αυτή η χολέρα, αυτό το πολιτικό τραβέλι» δήλωνε στην κάμερα του seleo o Π. Ψωμιάδης την ώρα που την επίμαχη μέρα της επίθεσης περνούσε από δίπλα του ο Γ. Μπουτάρης .

Ο εισαγγελέας με αφορμη τα παραπάνω άσκησε στον πρώην περιφερειάρχη ποινική δίωξη για εξύβριση σε βάρος του Δημάρχου, με τον πρώην Περιφερειάρχη να καλείτε για κατάθεση στο αρμόδιο τμήμα Ασφαλείας που έχει την υπόθεση. Εκεί  απολογήθηκε με υπόμνημα στο οποίο παραδέχεται ότι εξύβρισε τον δήμαρχο σε τηλεοπτικές  δηλώσεις του, λέγοντας ότι ήταν στο πλαίσιο της δριμείας πολιτικής κριτικής  που δύναται να ασκεί. Μάλιστα ο δικηγόρος του φέρεται να προσκόμισε δηλώσεις εν ενεργεία πολιτικών που χρησιμοποίησαν ανάλογους χαρακτηρισμούς (Π. Καμμένος σε βάρος Γ. Στουρνάρα).


Στο ίδιο υπόμνημα ο Π Ψωμιάδης αρνείται ότι προέβη σε χειρονομίες για να ξεσηκώσει το συγκεντρωμένος πλήθος να προβεί σε αποδοκιμασίες σε βάρος του δημάρχου.

Τέλος αξίζει να σημειψθεί ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε αμέσως μετά το επεισόδιο,  από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ Λάμπρο Τσόγκα η οποία διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα  Πρωτοδικών και στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.