Με θέα όλη την Αθήνα πραγματοποιούσαν «κόντρες» στο παρκινγκ που βρίσκεται στο λόφο του Λυκαβηττού δεκάδες άτομα με μηχανάκια.

Κάποιοι είχαν «φτιαγμένες» μηχανές και άλλοι όχι. Η Αστυνομία είχε δεχτεί πολλές καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής αλλά και θαμώνες του λόφου για τις «κόντρες». Μέχρι που χθες Πέμπτη, το βράδυ, η Τροχαία πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Το «ραντεβού» για αυτοσχέδιους αγώνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, δινόταν κάθε Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις και συγκεκριμένα: Πέντε για επίδειξη ικανοτήτων, δεκατέσσερις για θέση σε κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα, έξι για μη χρήση προστατευτικού κράνους, είκοσι έξι για φιμέ ανεμοθώρακες, τέσσερις για μη ισχύουσα ασφαλιστική κάλυψη,  δύο για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μία παράβαση ηχοσυστήματος (μουσική στην διαπασών), τρεις για στέρηση ΚΤΕΟ,τέσσερις για δυσδιάκριτη πινακίδα και έντεκα για άλλες παραβάσεις.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 14 συλλήψεις οδηγών για στέρηση Άδειας Ικανότητας Οδήγησης, εκ των οποίων ο ένας και για κατοχή πλαστής άδειας οδήγησης. Αφαιρέθηκαν 39 Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, 42 Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και 51 ζεύγη πινακίδων. Ακινητοποιήθηκαν δεκατρία 13 μοτοσυκλέτες, από τις οποίες οι 12 μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα, όπως διαμηνύει η Τροχαία.

Πηγή: ethnos.gr