Κορονοϊός: Μεγάλη είναι η αγωνία για 200 Έλληνες που προσπαθούν να επαναπατριστούν, ωστόσο η τελευταία πτήση από Λονδίνο ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο.

Μιλώντας στο MEGA, οι εγκλωβισμένοι εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς στη Βρετανία ο κορονοϊός καλπάζει και δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η πτήση με την οποία θα επαναπατρίζονταν ήταν η τελευταία και ακυρώθηκε.

«Είχαμε εντολή ότι Δευτέρα και Τρίτη μπορούσαμε να πετάξουμε μόνο για επαναπατρισμό» δήλωσε μία από τους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο φοιτητές.

Προσπαθούν να μάθουν από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο τι πρέπει να κάνουν, τώρα που η πτήση για Ελλάδα ακυρώθηκε.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση είχε δώσει από τη Δευτέρα σαφείς εντολές κι έτσι όλες οι άλλες εταιρίες δεν πραγματοποίησαν τις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για μετά την απαγόρευση. Ωστόσο, αναμένονται οδηγίες σύντομα για το τι θα γίνει με την συγκεκριμένη πτήση.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Στη συνέχεια πολλών δημοσιευμάτων για διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, πηγές από τη ΓΓΠΠ αναφέρουν ότι είναι σε ισχύ η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23-03-2020 και Ω/ 06:00.

Ως εκ τούτου, η όποια ενημέρωση των πολιτών για πραγματοποίηση πτήσεων σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν πολλοί Έλληνες πολίτες στο αεροδρόμιο είναι καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Διπλωματικές πηγές

Σε σχέση με Έλληνες φοιτητές στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, η αεροπορική εταιρεία δεν τους ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει η πτήση ενώ είχε τεθεί σε ισχύ η σχετική απαγόρευση.

Το συγκεκριμένο γκρουπ δεν ταξίδευε υπό την αιγίδα του υπουργείου. Η πρεσβεία μας στο Λονδίνο έχει αναλάβει την καταγραφή των στοιχείων τους και η ΓΓΠΠ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και το Υγείας θα οργανώσουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα.