Μπορεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης να έχει συλληφθεί μαζί με τις δύο συνεργούς του, ωστόσο ο φάκελος «Τοξοβόλος» δεν έχει ακόμα κλείσει για την Αντιτρομοκρατική. Και αυτό διότι οι Αρχές εκτιμούν ότι παραμένουν ασύλληπτοι τουλάχιστον δύο συνεργοί του 32χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη. Το βάρος των ερευνών έχει πέσει στην εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του «τοξοβόλου» και της ομάδας του στην οδό Ναυάρχου Βότση στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων. Το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί από τη μία από τις δύο συνεργούς του Μιχαηλίδη που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική.

Η Αστυνομία εστιάζει στα ψηφιακά πειστήρια, καθώς εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό σε αυτά να κρύβονται στοιχεία για τις δράσεις και τα σχέδια του 32χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη και των δύο γυναικών, που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες. Ανάμεσα στα ευρήματα είναι δύο κάρτες μνήμης, δύο κάρτες SIM, ένα Tablet, τρία USB stick κι ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM. Βέβαια, η αποκωδικοποίηση τους δεν είναι εύκολη υπόθεση και θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να διακριβώσει εάν υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία στα ψηφιακά πειστήρια.

Την ίδια ώρα, έχοντας ως οδηγό την περιγραφή που έδωσε ο καθαριστής που προσελήφθη για να αδειάζει το κρησφύγετο στα Πατήσια, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων -τουλάχιστον- δύο συνεργών του «τοξοβόλου» που διαφεύγουν της σύλληψης. Εκτιμάται ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, πιθανώς «αχαρτογράφητα» από την ΕΛ.ΑΣ., τα οποία επιχειρούν σε πρώτη φάση να καλύψουν τα ίχνη της ομάδας. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να έχουν διακόψει τις όποιες σχέσεις είχαν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο δύσκολη η συλλογή στοιχείων απ’ το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. γι’ αυτούς.

Επίσης, προβληματισμό προκάλεσε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το γεγονός ότι κανένα από τα 5 κλειδιά που βρέθηκαν στο τζιπ που οδηγούσε η 26χρονη φίλη του «τοξοβόλου» δεν αντιστοιχούσε στο κρησφύγετο της οδού Ναυάρχου Βότση.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αρχές ψάχνουν για τουλάχιστον δύο ακόμη διαμερίσματα ή κλειστό πάρκινγκ στην Αττική, οχήματα, αλλά και οπλισμό. Τουλάχιστον ένα από τα διαμερίσματα αυτά εκτιμάται ότι βρίσκεται σε κάποια από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Η Αστυνομία ποντάρει στην αναγνώριση του προσώπου του τοξοβόλου από κάποιον πολίτη που είδε στα ΜΜΕ τη  φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε κατόπιν εισαγγελικής άδειας.

ethnos.gr