Η έξαρση του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ολοένα και περισσότερα άτομα νοσούνε ή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Ρεπορτάζ-Συνέντευξη: Γιάννης Νάκος

Το Securitynews.gr ρώτησε τον ειδικό σύμβουλο για ζητήματα ασφάλειας και ασφαλιστικό σύμβουλο στη διεθνή εταιρεία METLIFE Χρήστο Σιββά για το συγκεκριμένο ζήτημα και για τις προεκτάσει που έχει στην νοσηλεία όσων νοσήσουν.

Σύμφωνα με τον κ.Σιββά “Ο όρος πανδημία σε κάποα ασφαλιστήρια συμβόλαια εξαιρείται. Κρίσιμο είναι λοιπόν κάθε ασφαλισμένος να διαβάσει αναλυτικά τους όρους του ασφαλιστήριου συμβολαίου του”, ενώ μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως “ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί και στις εξαιρέσεις που περιγράφονται σε αυτό, προκειμένου να διαπιστώσει εάν πράγματι το πρόγραμμα που έχει καλύπτει ή εξαιρεί την πανδημία από την ασφαλιστική κάλυψη”.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς ολοένα σύμφωνα με τις προβλέψεις από το Υπουργείο Υγείας οι επόμενοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία θα δοκιμαστούν και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Δεν είναι καθόλου απίθανο να επιταχθούν ακόμη και ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθεί ο όγκος των περιστατικών. Και μπορεί σε πρώτη επαφή τα ιδιωτικά νοσοκομεία να μην ζητήσουν απευθείας χρηματική καταβολή από τους νοσούντες και να αναζητηθούν τα ποσά από το Κράτος, όμως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι και απόλυτα προστατευμένοι.

Ο. κ.Σιββάς τονίζει στο Securitynews.gr ότι: ” Σαν METLIFE δεν έχουμε εξαίρεση για πανδημία. Προς το παρόν,όμως, η ευθύνη της νοσηλείας όλων των περιστατικών ανήκει αποκλειστικά στο κράτος μέσω των κέντρων αναφοράς που έχει ορίσει, στα οποία πρέπει υποχρεωτικά να προσέλθει όποιος νοσήσει από τον COVID-19. Για αυτό συμβουλή μου είναι ο κάθε πολίτης είτε έχει κάποιο συμβόλαιο υγείας ή όχι , καλό είναι να επικοινωνήσει με έναν Πιστοποιημένο Ασφαλιστικό σύμβουλο για την επίλυση κάθε απορίας του και να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας και είμαστε στη διάθεσή τους 24/7 ειδικά σε περιόδους όπως αυτές. Άλλωστε είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε το βιοτικό επίπεδο των συνανθρώπων μας.”