Η Ευρώπη αντιμετωπίζει το τέρας του φανατικού ισλαμισμού, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα μετρά θύματα και τραυματίες εξαιτίας της φονταμεταλιστικής προσέγγισης του ακραίου Ισλάμ.

Συγκεκριμένα, σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού παραμένει η Βιέννη μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε σε έξι σημεία της πόλης.

Για «επαγγελματικά οργανωμένη» επίθεση έκανε λόγο ο Αυστριακός καγκελάριος.

Η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη άφησε πίσω της τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς, ανάμεσα τους και ένας από τους δράστες, και τουλάχιστον 15 τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρομοκρατής  πυροβολήθηκε έξω από εκκλησία, με τον δήμαρχο της Βιέννης να αναφέρει, ότι επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους φέρεται να βρίσκεται και ένας αστυνομικός.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα προεδρεύσει σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου το πρωί και στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος) θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες.

Μιλώντας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε λόγο για «πολύ επαγγελματικά οργανωμένη» επίθεση προσθέτοντας ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέσα στην ημέρα.

Εντωμεταξύ τρόμο προκαλεί το βίντεο στο οποίο έχει αποτυπωθεί η εν ψυχρώ εκτέλεση πολίτη από έναν από τους τρομοκράτες.

Στο βίντεο φαίνεται, μάλιστα, ο τρομοκράτης να πυροβολεί τον πολίτη και να απομακρύνεται πριν τελικά να επιστρέψει μερικά δευτερόλεπτα αργότερα για να του ρίξει τη χαριστική βολή.

Η αυστριακή αστυνομία κάλεσε όλους τους πολίτες της πρωτεύουσας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους, καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρησή της στην καρδιά της πόλης, στην Ίνερε Στατ.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι βγήκε και ο στρατός στους δρομους της Αυστριακής πρωτεύουσας με σκοπό να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Βίντεο από την επίθεση: