Ο τραγικός απολογισμός της επιδημίας του κορωνοϊού έφτασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Άλλα 1.749 νέα κρούσματα του COVID-19 καταγράφηκαν στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Στην Κίνα, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σημαντικά μειωμένος, στα 56, για 15η συνεχόμενη ημέρα, εκτός από την επαρχία Χουμπέι όπου και καταγράφονται οι περισσότεροι ασθενείς. Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 900 κρούσματα μόλυνσης και μόλις πέντε θάνατοι σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές.

Επικαλούμενος μελέτη του κινεζικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών σε 72.000 ανθρώπους, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους επισήμανε προχθές Δευτέρα ότι πάνω από το 80% των ασθενών πάσχουν από ήπια μορφή της ασθένειες που προκαλεί ο COVID-19.

Κατά την ίδια έρευνα, σε ασθενείς ηλικίας ως 39 ετών ο δείκτης θνησιμότητας του ιού παραμένει πολύ χαμηλός, στο 0,2%, ωστόσο αυξάνεται προοδευτικά μεταξύ των ασθενών μεγαλύτερης ηλικίας.