Η Google ανακοίνωσε ότι ανακαλεί την απόφαση που πήρε νωρίτερα το 2018, δηλαδή τον αποκλεισμό των διαφημίσεων σχετικών με κρυπτονομίσματα, όπως είναι το Bitcoin. Ο Online γίγαντας πήρε την απόφαση να μπλοκάρει τις εν λόγω διαφημίσεις τον Μάρτιο για λογούς ασφαλείας, αλλά τώρα φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη. Από τον επόμενο μηνά θα επιτρέπονται και πάλι κανονικά.

Τα νέα κυκλοφορήσαν μέσω αλλαγής της πολιτικής υπηρεσιών της Google, όπου αναφέρεται ότι οι όροι χρήσης θα αλλάξουν ώστε να επιτρέπεται η ηλεκτρονική διαφήμιση ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο οι διαφημίσεις θα μπορούν να έχουν ως στόχο μόνο τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ενώ όμως θα μπορούν να βασίζονται οπουδήποτε στον κόσμο.

Ακόμα αναφέρεται ότι οι εταιρείες που επιθυμούν να διαφημιστούν, θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθούν από την  Google, για τις χώρες στις οποίες θα επιθυμούν να αναπαράγουν τις διαφημίσεις τους.  Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμες από τον επόμενο μηνά, όπου θα γίνει και η αλλαγή στους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

“Δεν γνωρίζουμε το μέλλον οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το που οδεύει η τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων.  Έχουμε μεγάλη εμπειρία με πελάτες μας που διαφήμιζαν ψεύτικα ή παραπλανητικά προγράμματα, και γιαυτό θέλουμε να «πλησιάσουμε» τον συγκεκριμένο τομέα με εξαιρετική προσοχή” ανέφερε ο Scott Spencer, μέλος της Google.