Συγχαρητήρια και ευχαριστήρια στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ θέλησε να στείλει ένας πατέρας και να γνωστοποιήσει μέσω του Securitynews.gr το περιστατικό που συνέβη στην οικογένεια του. Ένα περιστατικό που χάρη στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών, σώθηκε η ζωή ενός 17χρονου παιδιού.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 10:30 ο εργαζόμενος γονέας ενημερώνεται ότι ο ανήλικος γιος του που βρίσκεται στο σπίτι δεν αισθάνεται καλά. Ο οξύς πόνος, η μειωμένη αναπνοή και τα μουδιασμένα άκρα του τον είχαν καθηλώσει στον καναπέ.

Μη χάνοντας λεπτό ο πατέρας Γ.Π. επικοινωνεί με το ΕΚΑΒ για το που πρέπει να μεταφέρει τον 17χρονο γιο του. Η αγωνιώδης διαδρομή για το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» από την περιοχή των Άνω Λιοσίων ξεκίνησε.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες του οδηγού κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, τα αυτοκίνητα παρέμεναν ακίνητα κάτι που δυσκόλευε την κατάσταση.

Ο οδηγός-πατέρας κάλεσε το 100 ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια γιατί η κίνηση ήταν αυξημένη και οι λοιποί οδηγοί δεν ανταποκρίνονταν στα σήματα. Αφού ενημέρωσε επακριβώς για τη θέση του το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε σήμα στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ η οποία σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκε στο Καματερό.

Στην συνέχεια στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων ακόμη δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνόδευσαν το Ι.Χ ανοίγοντας του δρόμο ταχύτατα και με ασφάλεια.

Στο ύψος της Λ. Αλεξάνδρας το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε λιπόθυμο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, ακόμη τέσσερις μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ένα περιπολικό προστέθηκαν στην συνοδεία.

Κατά την άφιξη στο Νοσοκομείο Παίδων οι αστυνομικοί έσπευσαν να βοηθήσουν τον γονέα και τους ΕΚΑΒίτες να βάλουν το παιδί από το Ι.Χ στο φορείο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το αξιέπαινο έργο των αστυνομικών.

Δήλωση πατέρα: 

«Είναι λεβέντες τα παλικάρια της ΔΙ.ΑΣ! Το ευχαριστώ είναι λίγο. Μακάρι να μπορούσα να τους βρω, να τους σφίξω το χέρι. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί στον γιο μου χωρίς τη βοήθειά τους. Ο Θεός να τους προσέχει και να τους επιστρέφει στα σπίτια τους γερούς!»