Ακόμη τέσσερις ομάδες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος ταξίδεψαν εσπευσμένα για το νησί της Λέσβου. 

Συνεχίζονται οι ενισχύσεις από την Αθήνα στη Λέσβο καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης τέσσερις ομάδες της Ο.Π.Κ.Ε αναχώρησαν για τη Μόρια ως ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως είναι ήδη γνωστό, χθες το πρωί αποβιβάστηκαν στο νησί ακόμη τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μόρια, μετά τη νέα φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη δομή. Η εκδοχή του οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού και καταστροφής τους ΚΥΤ της Μόριας, εδραιώθηκε μετά την νέα φωτιά, τον νέο εμπρησμό που εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ, στο πίσω μέρος της δομής. Η εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στην εξωτερική περίφραξη κοντά σε κάποια κοντέινερ της υπηρεσίας ασύλου, τα οποία είχαν μείνει αλώβητα από τις καταστροφές της προηγούμενης νύχτας.

Έρευνες για τους υπεύθυνους-καθοδηγητές της φωτιάς, έχουν αναλάβει κλιμάκια της ΕΥΠ, της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Λέσβος για τους επόμενους τέσσερις μήνες, ύστερα από τον εμπρησμό του ΚΥΤ.