Κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, συνελλήφθησαν Ρομά που είχαν απασχολήσει πολλάκις τις Αρχές και στο παρελθόν.

Ρεπόρταζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Securitynews.gr, Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν δύο Ρομά, κάτοικοι Ασπροπύργου ηλικίας 18 και 43 ετών στην περιοχή του Περιστερίου.

Ειδικότερα επί της Εθνάρχου Μακαρίου στο Περιστέρι, οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους στα άτομα, τα οποία κινούνταν ύποπτα και φαινόταν να απασχολούσαν. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν έφεραν μαζί τους ταυτότητα και προχώρησαν σε προσαγωγή στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο Ρομά δεν είχαν εκδώσει ποτέ ταυτότητα παρόλο που είχαν απασχολήσει τις Αρχές σε προγενέστερο χρόνο με περισσότερες από 30 υποθέσεις κλοπών οχημάτων και διαρρήξεων.

Να σημειωθεί ότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι Ρομά να μη εκδίδουν ποτέ αστυνομικοί ταυτότητα και να συλλαμβάνονται μετά από χρόνια από τους Αστυνομικούς. Πρόσφατο παράδειγμα του 67χρονου Ρομά, ο οποίος συνελήφθη για μικροποσότητες ναρκωτικών  από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην Θουρία.