Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να «νοίκιαζε» τον ασύρματο του σε συμμορία Ρομά έναντι 3.000-5.000€.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Τέλη Ιανουαρίου, στο Ζεφύρι εντοπίστηκε και συνελήφθη από άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, ένας Ρομά που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κατείχε τον υπηρεσιακό ασύρματο του συγκεκριμένου αστυνομικού. Ο Ρομά άκουγε τις διαβιβάσεις της Άμεσης Δράσης και έναντι αμοιβής ενημέρωνε συμμορίες ληστών και διαρρηκτών για τις κινήσεις των περιπολικών και τα σήματα που έπαιρναν από το Κέντρο Επιχειρήσεων, ώστε σε περίπτωση που κατευθύνονταν σε σημεία που «χτυπούσαν» οι «πελάτες» του να ενημερώνονταν εγκαίρως και να διέφευγαν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Securitynews.gr, πρόκειται για έναν αξιωματικό που φέρει το βαθμό τού Αστυνόμου Α’, ο οποίος ήταν εκπαιδευτής της Άμεσης Δράσης για πολλά χρόνια, ενώ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Για έναν σύγχρονο «Εφιάλτη» κάνουν λόγο συνάδελφοί του αξιωματικοί και μη, καθώς συνδέεται μέσω προσώπου του στενού οικογενειακού του κύκλου με κατάστημα πώλησης με ιδιαίτερη απήχηση στους κόλπους της Αστυνομίας.

Εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί τότε την ώρα που οι αστυνομικοί – συνάδελφοί του ψώνιζαν από το εν λόγω κατάστημα με σκοπό την προστασία τους από τα εγκληματικά στοιχεία, ο ίδιος τους «έδινε στεγνά» σε συμμορίες Ρομά.