Μια περίεργη περιπέτεια σχετικά με την υγεία του κλήθηκε να αντιμετωπίσει ενας Αστυνομικός, οποίος υπηρετεί σε τμήμα της Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του astinomiko.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, όταν ο Αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία, μετά από ταξίδι που είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος ενημέρωσε την υπηρεσία του και οι προϊστάμενοι του, τον προέτρεψαν να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.

Ο Αστυνομικός, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ενώ τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, πήγε στο ΓΣΝ 401 προκειμένου να υποβληθεί σε rapid-test.

«Αν δεν σας πάρουμε τηλέφωνο, δεν θα είστε θετικός στον κορονοϊό» ήταν η απάντηση που έλαβε.

Ωστόσο, ο Αστυνομικός την επόμενη μέρα επικοινώνησε με το Νοσοκομείο όπου τον διαβεβαίωσαν ότι το αποτέλεσμα του ήταν αρνητικό. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε μάλιστα και την σχετική βεβαίωση για να την προσκομίσει στην υπηρεσία του. Την επόμενη μέρα όμως, και ενώ είχε τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, άρχισε και πάλι να αισθάνεται αδιαθεσία.

Ο διάλογος μεταξύ υπαλλήλου ΕΟΔΥ και Αστυνομικού:

-Γεια σας, είμαστε από τον ΕΟΔΥ και θα θέλαμε να μας δώσετε τον ΑΜΚΑ σας.

-Βεβαίως, αλλά ξέρετε δεν τον θυμάμαι και αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά μου. Όταν επιστρέψω στο σπίτι μου θα σας καλέσω.

-Τι; Μα τι κάνετε στη δουλειά σας κύριε ενώ είστε θετικός στον κορονοϊό;

-Μα τι λέτε κύριε. Εγώ υποβλήθηκα σε τεστ στο 401 ΓΣΝ και είμαι αρνητικός. Μάλιστα, μου έχουν δώσει και το ανάλογο έγγραφο.

-Μα εδώ τα χαρτιά που έχω εγώ, σας δείχνουν ως θετικό δείγμα.

Και ενώ άκρη δεν έβγαινε, ο Αστυνομικός αφού δεν είχε άλλη λύση, επικοινωνεί με το 401 ΓΣΝ και εξιστορεί τι ακριβώς είχε συμβεί. Από το νοσοκομείο έλεγξαν και πάλι τα αποτελέσματα του τεστ λέγοντας του ότι «στα χαρτιά μας είστε αρνητικός αλλά μάλλον έκανε λάθος το εξωτερικό εργαστήριο που στείλαμε τα δείγματα. Άλλη απάντηση έδωσε σε εμάς και άλλη στον ΕΟΔΥ. Συγγνώμη, αλλά τελικά είστε… θετικός».

Στην υπηρεσία του σήμανε συναγερμός και ευτυχώς είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, μετά το τεστ δεν είχε έρθει σε επαφή με πολίτες ή το υπόλοιπο προσωπικό και είχε κάνει κάποιες εξωτερικές δουλειές που δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία των «στενών επαφών». Όλοι οι χώροι του τμήματος απολυμάνθηκαν και ο… θετικός αστυνομικός πήγε στο σπίτι του για να μπει σε καραντίνα, αφού, ευτυχώς, τα συμπτώματα του είναι ήπια.

Πηγή: astinomiko.gr