Δραματική είναι η κατάσταση που επικράτησε χθες εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Συγκεκριμένα, όσο αφορά τη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους κατοίκους της περιοχής εξαιτίας των ανέμων. Χάρη στους θυελλώδεις ανέμους αλλά και των ακαθάριστων οικοπέδων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εξαπλώθηκε αστραπιαία εντός του οικισμού της Φέριζας περνώντας από αυλές σπιτιών, οικείες και οικόπεδα.

Για ακόμη μια φορά έργο ανδρείας επέδειξαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος και της Ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα η συνδρομή 30 ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε και 101 αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ήταν πολύτιμη αφού με σθένος και μαχητικότητα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν περισσότερους από 70 πολίτες που βρίσκονταν παγιδευμένοι στα σπίτια τους και χωρίς την άμεση παρέμβαση τους πολύ πιθανό να καιγόντουσαν ζωντανοί.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Securitynews.gr, οι αστυνομικοί με μάσκες και πανιά στο πρόσωπο όρμησαν στις φλόγες για να σώσουν όσες ανθρώπινες ζωές κινδύνευαν από το μένος της πυρκαγιάς. Ανάμεσά τους ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας.

Ακόμη μία φορά οι Έλληνες Αστυνομικοί αποδεικνύουν πως παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις ελλείψεις στο προσωπικό και την ανυπαρξία σε τεχνικό εξοπλισμό συνεχίζουν το σπουδαίο έργο που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.