Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών της Β’ περιόδου του 5ου σχολείου για το 2020.

Ρεπόρταζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Το Σαββατοκύριακο 25 – 26 Ιουλίου 2020, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Αλεξιπτωτστών της Δεύτερης Περιόδου του 5ου Σχολείου Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών 2020, με ρίψεις αλεξιπτωτιστών από τα 3500 ft, που έλαβαν χώρα στο Αεροδρόμιο “Αεροπόρου ΜΟΚΚΑ” Χορτερού, Σιδηρόκαστρο – Σερρών, που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Ν.Πιερίας σε συνεργασία με την Σχολή Αλεξιπτωτισμού Έλληνες Αεροδύτες υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) για Αστυνομικούς Μέλη της και Μέλη Λεσχών της Π.Ο.Ε.Δ., η εκπαίδευση των Αλεξιπτωτστών είχε αρχίσει στις 18 – 19 Ιουλίου 2020, στην Αεροπορική βάση Δεκέλειας (Αεροδρόμιο του Τατοϊου) με το θεωρητικό σκέλος.

Με επιτυχία ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση ένδεκα (11) Αστυνομικοί και πλέον κατέχουν επάξια τον τίτλο του Αλεξιπτωτιστή, κυρίως από Διευθύνσεις της Αττικής, αφού πρώτα πραγματοποίησαν τρία (3) επιτυχή άλματα στατικού ιμάντα από το ύψος των 3500 ft και με ασφαλείς προσγειώσεις στη ζώνη ρίψεων στο Αεροδρόμιο Χορτερού Σιδηρόκαστρο – Σερρών.

Η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας και η Π.Ο.Ε.Δ. τους συγχαίρουν και εύχονται σε όλους τους Αλεξιπτωτιστές καλή επιτυχία, καλές προσγειώσεις.

Στο πλευρό των νέων αλεξιπτωτιστών, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας – Υπευθ. Αλεξιπτωτισμού της Π.Ο.Ε.Δ. Μαστροθανάσης Αντώνιος.

Επιπροσθέτως, τους αλεξιπτωτιστές, τίμησε με την παρουσία του του ο Δήμαρχος Σιντικής, κ. Δομουχτσίδης Φώτης Αλεξιπτωτιστής Ταξίαρχος ε.α. όπου ευχήθηκε τους νέους αλεξιπτωτιστές καλές προσγειώσεις.

Δείτε το βίντεο: 

Το Securitynews.gr εύχεται στους αλεξιπτωτιστές να φτάσουν πιο ψηλά!