Σε νύχτα άγριων επεισοδίων εξελίχθηκε η χθεσινή όταν ομάδα περίπου 200 κουκουλοφόρων αποπειράθηκε να ανακαταλάβει τα δύο κτίρια της οδού Δερβενίων 52 και 56 αντίστοιχα, που είχε σφραγίσει η Αστυνομία, πριν από μία εβδομάδα, μετά από επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων.

Γύρω στις 12:30 ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων και άρχισαν να προκαλούν ζημιές στις εισόδους των κτιρίων.

Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών ενώ οι δεύτεροι απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και επί των οδών Μεσολογγίου, Κωλέττη, Μπενάκη και στα γύρω στενά των Εξαρχείων.

Από τις σφοδρές συγκρούσεις τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401.

Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Oι συλληφθεντες μεταφερθηκαν στην Kρατική Ασφαλεια.

Τα δύο κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές από το 2015 και κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δεν είχαν βρεθεί άτομα μέσα σε αυτή, αλλά είχαν βρεθεί και κατασχεθεί κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, στυλιάρια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και έντυπο υλικό.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη νύχτα, μία ομάδα νεαρών είχε προκαλέσει φθορές και στο Κουκάκι, στην οδό Ματρόζου, όπου επίσης είχε γίνει επιχείρηση της αστυνομίας πριν από περίπου έναν χρόνο.