Νέοι τεχνητοί φράκτες έχουν ήδη μεταφερθεί στις Καστανιές Έβρου προκειμένου να αντέξουν τις ισχυρές προσπάθειες των λαθρομεταναστών να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Να θυμίσουμε ότι εδώ και έξι ημέρες η ΕΛ.ΑΣ και ο Ελληνικός Στρατός δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν ασφαλή τα ελληνικά σύνορα από παράνομες διελεύσεις λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι Ελληνικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε 34 συλλήψεις μεταναστών/προσφύγων προχώρησαν οι Αρχές στον Έβρο το τελευταίο 24ωρο, ενώ στο ίδιο διάστημα απετράπη η είσοδος 2.791 ατόμων.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:

– Συνελήφθησαν 34 άτομα που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες

– Εμποδίστηκαν 2.791 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια

Συνολικά, για το τετραήμερο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής:

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 27.823 περιπτώσεις

– Έχουν συλληφθεί 220 άτομα.

«Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα»

«Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο να πιέζονται όλες αυτές οι ροές από ανθρώπους από την απέναντι πλευρά να πιέζονται προς το φράχτη και να οδηγούμαστε σε συγκρούσεις. Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δήλωσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Πηγή φωτογραφίας: Protothema.gr