Ως «καταλύτης» λειτούργησε η παρέμβαση των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης κατά τις βραδινές ώρες της Πέμπτης η οποία αντιλήφθηκε ύποπτη κίνηση σε Ι.Χ. κάνοντας σήμα να σταματήσει. 

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Securitynews.gr, οι αστυνομικοί της Α/Δ έκαναν σήμα να σταματήσει όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Ο οδηγός αγνόησε επιδεικτικά κάθε σήμα των αστυνομικών. Δίχως να χρονοτριβήσουν, ενημερώνοντας και το κέντρο ξεκίνησαν να καταδιώκουν το ύποπτο Ι.Χ.

Ο οδηγός πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς, παραβιάζοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα ερυθρούς σηματοδότες και σημάνσεις. Οι Αμεσοδρασίτες, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και καταφέρνοντας να να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους στο ακέραιο, εγκλώβισαν το όχημα σε αδιέξοδο.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από τα Πατήσια και τερματίστηκε στην περιοχή του Μενιδίου με τους δράστες να προσπαθούν να διαφύγουν πεζοί. Οι Αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον έναν εκ των τεσσάρων Ρομά.

Μέσα στο όχημα βρέθηκαν εννιά (9) καταλύτες από εννιά (9) διαφορετικά αμάξια τα οποία, είχαν κλαπεί το ίδιο βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα εξαρθρώθηκε ολόκληρη σπείρα Ρομά για περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από αυτοκίνητα.
Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες: