Νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές Έβρου καθώς εκατοντάδες λαθρομετανάστες επιχείρησαν πριν από λίγο να εισελέλθουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια.

Αποστολή στον Έβρο: Γιάννης Νάκος

Στην προσπάθεια τους αυτή βρήκαν απέναντι τους πλήθος δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και του Ελληνικού Στρατού όπου μέχρι και πριν από λίγα λεπτά κατάφερα να τους απωθήσουν. Από την πλευρά τους οι λαθρομετανάστες εκτόξευσαν χημικά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες ” απάντησαν” με χημικά.Να σημειωθεί ότι η επίθεση που έγινε σήμερα το πρωί ήταν μαζική. Έγινε πρώτα στο φυλάκιο και στη συνέχεια ακολούθησε μία μαζική πορεία λαθρομεταναστών προς το νότιο τμήμα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού οι οποίες έχουν  αναπτυχθεί κατά μήκος του φράχτη κοντά στο ελληνικό φυλάκιο.

Εν κατακλείδι συνολικά, για το «τετραήμερο» από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής: Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 27.823 περιπτώσεις και έχουν συλληφθεί 220 άτομα.

Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1.

*Εξαιτίας της μεγάλης εδαφικής απόστασης που καλύπτουν τα ελληνικά σύνορα, θεωρούμε σωστό να προβάλουμε τις εικόνες και τα βίντεο συναδέλφων που με καλύτερα μέσα (πχ drone e-evros) αναδεικνύουν το ρεπορτάζ.