Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα καφέ στα Καμίνια επί της οδού Παλαμηδίου 22. 

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ – Μαραγκουδάκη 

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε καφετέρια που υπάρχει στην οδό Παλαμηδίου και έχει προκαλέσει υλικές ζημιές στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Νηπιαγωγείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το χώρο που ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Securitynews.gr, ακριβώς πάνω από την καφετέρια υπάρχει ένα διαμέρισμα από το οποίο απεγκλωβίστηκαν αναίσθητα δύο άτομα. Ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Χορηγήθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στη γυναίκα καθώς έχει σταματήσει η αναπνοή της από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΕΚΑΒ, δυστυχώς η κατάσταση της γυναίκας είναι δυσμενής. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο υπαλλήλους της καφετέριας που βρίσκονταν στον επάνω όροφο.

Η CPR ή ΚΑΡΠΑ είναι μια τεχνική Πρώτων Βοηθειών που είναι πολύ χρήσιμη για τη επιβίωση του θύματος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις να ξεκινήσετε διαδικασία ΚΑΡΠΑ (CPR) με εξωτερικές θωρακικές συμπιέσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο σημείο είχαν βγει οι περισσότεροι οι κάτοικοι της γειτονιάς φωνάζοντας και χειροκροτώντας την υπερπροσπάθεια των ιατρών/διασωστών καθώς και τον άριστο συντονισμό των πυροσβεστών και αστυνομικών.