Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών, οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων ανά περίπτωση αποδίδονται και εννέα πλημμελήματα, κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με ανακριτή και Εισαγγελέα να κρίνουν ότι σε έξι από αυτούς πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε επιπλέον και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, ενώπιον του ανακριτή καθώς εις βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική και πλημμεληματική δίωξη, η οποία αφορά:

Στα κακουργήματα κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και στα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη, ξέσπασαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Η αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές, εκ των οποίων οι εννιά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πηγή: iefimerida.gr