Ξεκίνησαν την εκπαίδευση οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την στελέχωση της νέας υπηρεσίας που ονομάζεται Ομάδα Διαχείρισης Οργάνωσης Συγκεντρώσεων .

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Η νέα υπηρεσία, «Ο.Δ.Ο.Σ » θα αποτελείται κυρίως από νέους σε ηλικία Αστυνομικούς και θα έχουν επικεφαλής Αξιωματικούς. Η νεοσύστατη υπηρεσία θα ανήκει στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.). Οι Αστυνομικοί θα αναλάβουν να διευθετούν στο δρόμο πόσες λωρίδες κυκλοφορίας θα μπορούν να καταλάβουν οι διαδηλωτές αλλά και θα είναι αυτοί που θα έρχονται σε επαφή με τους υπεύθυνους της κάθε διαδήλωσης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα έχει διαφορετική στολή θα φέρει διαφορετικά διακριτικά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr δεν θα φέρουν μαζί τους όπλα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πράγματι καινοτόμα διαδικασία καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τέτοια υπηρεσία, ενώ πολλές φορές αναλάμβαναν το ρόλο αυτό αστυνομικοί από υπηρεσίες που έχουν άλλο σκοπό με αποτέλεσμα να οξύνονται το πνεύματα και να μην γίνεται η συζήτηση για τη διεξαγωγή της πορείας σε ένα κλίμα ηρεμίας.