Κινηματογραφική καταδίωξη εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν αστυνομικοί που υπηρετούν στη ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής εντόπισαν οδηγό ενός Ι.Χ. να κινείται ύποπτα.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, χθες γύρω στις 17:00 το απόγευμα επί της Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι, αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής, αντιλήφθηκαν ύποπτη συναλλαγή μεταξύ οδηγού Ι.Χ. και ενός πεζού. 

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να προβούν στον έλεγχο αυτών, έγιναν αντιληπτοί από τον οδηγό του μαύρου HONDA Civic, o oποίος έβαλε μπροστά τη μηχανή αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Δίχως να χρονοτριβήσουν, ενημερώνοντας και το κέντρο ξεκίνησαν να καταδιώκουν το μαύρο όχημα. Στο σημείο έσπευσε και όχημα της Α/Δ. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο «έξυπνος» οδηγός απέρριψε από το παράθυρο δύο νάιλον συσκευασίες.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. περισύλλεξαν τις ναρκωτικές ουσίες, συνεχίζοντας την καταδίωξη του επικίνδυνου πλέον οδηγού. Ο οδηγός πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς, παραβιάζοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα ερυθρούς σηματοδότες και σημάνσεις.

Ύστερα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους στο ακέραιο, το όχημα ακινητοποιήθηκε στο ύψος του Μεταξουργείου. Χάρη στον άριστο συγχρονισμός και συντονισμό των αστυνομικών, ο οδηγός συνελήφθη.

Οι Αστυνομικοί αφού του πέρασαν χειροπέδες μετέβηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου για τις υπόλοιπες νόμιμες ενέργειες. Οι δύο νάιλον συσκευασίες περιείχαν συνολικά 375γρ. ινδική κάνναβη.