Για σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 , εν μέσω κορονοϊού και σκληρότερων μέτρων είχε ανακοινωθεί αντιφασιστική συγκέντρωση με εναρκτήριο σημείο τα Πετράλωνα, η οποία πραγματοποιείται κανονικά και με το…νόμο.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Μπορεί χθες ο πρωθυπουργός να ανακοίνωσε ότι αυξάνεται το πρόστιμο στα 500€ για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να πάψει να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, ωστόσο, κάποιοι φαίνονται να μην ενοχλούνται.

Eπί των οδών Δωριέων και Τρώων κάτω από το λόφο του Φιλοπάππου περίπου 70 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κρατούν πανό και διαμαρτύρονται για την υπεράσπιση των μεταναστών φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης. Στα πανό αναγράφονται συνθήματα υπέρ του 27χρονου δολοφονημένου από μέλη της Χ.Α, Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίος δολοφονήθηκε με μαχαίρι το 2013.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, η αρχική εντολή ήταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ να πραγματοποιήσουν φραγμό, μην αφήνοντας κανέναν από το συγκεντρωμένο πλήθος να προχωρήσει. Ξαφνικά όμως η εντολή άλλαξε και ζητήθηκε από τους άνδρες της Υ.Α.Τ. να κάνουν πίσω και να αντικατασταθούν από διμοιρίες της Υ.Μ.Ε.Τ.

Και όσο η βροχή δυναμώνει, οι άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στα στενά, παρακολουθώντας  την πορεία των διαδηλωτών, οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται.

Οι διαδηλωτές με το πρόσχημα ότι φορούν μάσκα και κρατούν τις απαραίτητες «αποστάσεις» προχωρούν προς την πλατεία Μερκούρη. Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Μερκούρη βρίσκονται περισσότερα από 100 άτομα.

Προς το παρόν κανένας έλεγχος, κανένα πρόστιμο στους 100+ συγκεντρωμένους διαδηλωτές…

Περισσότερα σε λίγο…