Το απόγευμα της Δευτέρας, η ομάδα Anonymous Greece πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση κατά της ιστοσελίδας της κυβέρνησης (government.gr), στέλνοντας με τον τρόπο τους ένα μήνυμα για την πρόσφατη πυρκαγιά στο Μάτι. Η ιστοσελίδα τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας και εμφάνιζε το εξής error:

Η ομάδα των Anonymous Greece το βράδυ της Κυριακής, εξέφρασε μέσα από ένα post στο Facebook τα συλλυπητήρια της για τον άδικο χαμό των 90 θυμάτων στο Μάτι, και υποστήριξε ότι το φταίξιμο πέφτει στο κράτος που κατά την ώρα της καταστροφής έμεινε άπραγο, και δεν ενημέρωσε τους πολίτες όπως όφειλε να κάνει, αφήνοντας τους να καούν ζωντανοί. Ως συνέχεια αναφέρεται και στην εκκλησιά χαρακτηρίζοντας την “πιόνι του κράτους” και κατακρίνοντας την στάση που κράτησε απέναντι στο συμβάν.

Ακολουθεί το μήνυμα που δημοσίευσε η ομάδα στην σελίδα της στο Facebook, λίγο πριν τερματιστεί η λειτουργία της:

Πρώτα απ’ όλα έχουμε να πούμε ότι κανένα μέλος των Anonymous Greece δεν κινδύνεψε από την μεγάλη φωτιά στο Μάτι με τους 90 + αδερφούς/ες μας να χάνουν την ζωή τους και πάνω από 4.000 οικίες να καούν.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Μια πυρκαγιά στην οποία δεν θα είχαμε κανέναν νεκρό εάν τα “ζώα” που κάθονται στην καρέκλα είχαν λίγο μυαλό. Είναι φανερό ότι δεν ειδοποιήθηκε κανείς ότι η φωτιά πλησιάζει για να υπάρχουν θύματα. Αυτός ήταν ο στόχος τους.

Ο κόσμος δεν ήξερε ότι η φωτιά πλησίαζε στους δρόμους και τα σπίτια. Το “κράτος” τους άφησε να καούν ζωντανοί. Ο στόχος τους ήταν φανερός. Σε μια πυρκαγιά που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε 90 νεκρούς ( οικογένειες και παιδιά. )

“Αγαπητή Εκκλησία” Που με το άκουσμα της τραγωδίας αντί να προσφέρεις στους πληγέντες άρχισες να κατηγορείς τους ίδιους τους πολίτες. “Κάηκαν λόγο των αμαρτιών που είχαν” Τι αμαρτίες να είχαν τα δίδυμα αγγελούδια άραγε;

Κοντά στον Θεό είναι κάποιος/α που προσφέρει στον συνάνθρωπο του και βοηθάει όσο μπορεί τους γύρω του για έναν καλύτερο κόσμο. Να αγαπάει και να στηρίζει τους γύρω του.

Εσείς είστε απλά πιόνια του “κράτους”».