Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο. Η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή την ημέρα τιμής, ενημερώνει γονείς και παιδιά για την χρήση του διαδικτύου καθώς και τους κινδύνους που κρύβει.

Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ από τα παιδιά, διοργανώνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση είχε τίτλο: «Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου – Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας» και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία σήμερα το πρωί.

Τα σποτ που ακολουθούν συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία τόσο για την προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, όσο και στην ενημέρωση γονέων και παιδιών γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κεντρικός άξονας της θεματικής εκδήλωσης είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να παραμείνουν ασφαλή στο διαδικτυακό κόσμο. Οι γονείς, ακόμα και οι παππούδες των παιδιών, που δεν είναι μυημένοι στην τεχνολογία, μπορούν να τα βοηθήσουν να γίνουν ψηφιακοί πολίτες τους μέλλοντος.

Η Αντιπροεδρία Επικοινωνίας της ΠΟΜΕΝΣ συγχαίρει την άριστη πρωτοβουλία των συναδέλφων που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, τιμώντας τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα.

«Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου! Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας!»